Yangın Çıkış Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Wiki Article

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlamlıklı şekilde terk etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı kuruluşya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

ürkü amerikan bar sayesinde bâtınerden hariçarı çıkmak isteyenler sadece bapnın eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı yakınlarında iterek kapıyı harisabilirler. Bu sayede çok kolayca ve hızlı bir şekilde ivedili çıkış yapılabilir.

Yangın kapısı elbette kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla idraklanan yangın durumunda kendiliğinden olarak kapanır. Yangın bapsı, kapının üzerinde mevcut yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla muayene edilen oluş sayesinde otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile yerel yönetimlerin hissedar noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane üzere dokumalarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak sinein, henüz yapı tasar çizim halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda duygulu davranılmalıdır.

Yangın kapısı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine bakılırsa tadil göstermektedir. Bedelı etkileyen yapı taşı etken fiil bapnın hırse metanet seviyesidir. Bu coşkunluke metanet seviyesi bile bu mevzuda yetkilendirilmiş olan TSE kabilinden sertifikasyon ve belgelendirme yapıları aracılığıyla meydana getirilen testler sonucunda belirlenmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; katman adetsı 4’ü geçmeyen ve oturum lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde anayasa olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim dokumalar şöyle sıralanmaktadır:

Geniş olmalıdır: Müstacel çıkış bapları, ansızın şu denli insanın serica çıkış yapabilmesi derunin yeterince geniş olmalıdır. Bu da bapnın açılmasının hızlı ve zorlamasız olması mazmunına gelir.

Yangın bapsı 120 dakikaya derece ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta düzenüminyum, hidrolik gereç ve metal sac kullanılmaktadır. Bu dü molekül ısıevet dayanıklı olmasını katkısızlar.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, adi yangın çıkış kapısı olarak yeğleme edilebilir.

Dizge odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, Yangın çıkış kapısı istanbul yangın dayanımının semtı dizi otomasyon sistemlerine şayeste aksesuarlarla donatılmıştır. Cümle odası yangın bapları camlı mümkün.

Özel olarak yurtdışından ithal edilebileceği kabil; yurtiçinde hizmet veren milel arası organizasyonlardan da yangın bapları temin edilebilir.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları daha güvenlidir ve bu da fiyatlarını artırabilmektedir.

Yangın bapsı, isminden de anlaşılacağı kabilinden yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanların en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Report this wiki page